Eu de ce ma antrenez ?

In secolul vitezei, oamenii vor realizari rapide, asa ca majoritatea celor care au un business in domeniul fitness-ului promit transformari spectaculoase pentru clientii lor, fara sa cunoasca cu adevarat ce vor acestia.

Din ce in ce mai mult se pune accent pe aspectul fizic, ca si tipar comun, deseori furat din ce vedem in reviste sau in jurul nostru, fapt ce ne face sa credem ca asta vrem si noi.

Un corp sanatos nu inseamna sa ai bicepsul proeminent sau abdomen de-o vara.

Pana nu vezi acea reclama cu ciocolata care iti activeaza papilele gustatative si te trezesti mestecand in gol, nici macar nu stiai ca vrei sa mananci acel produs, dar imediat cum vezi clipul, senzorii tai o iau razna si instinctul emotional decide pentru tine.

Un corp sanatos si fit inseamna sa faci ce-ti place fara sa simti nevoia ca organismul tau nu poate tine pasul cu tine.

Vrem sa fim ca in reviste, dar acele publicatii posteaza poze prelucrate cu persoane care nu exista in realitate decat cu numele, dar media ne face sa credem ca vrem si iar decidem emotional.

Ne lasam influentati de lumea din jurul nostru, de acesti factori emotionali si ajungem sa fim asa de manipulati incat dorintele noastre sunt de fapt ale lor.

Atunci, noi ce vrem ?

Salile de fitness si antrenorii lor vor transformari spectaculoase, in timp record, pentru ca asta aduce bani. La fel ca in reclama, firmele vor clipuri vizual de delicioase, asta vinde si fiecare o face fara sa te intrebe pe tine daca tu, cu adevarat chiar vrei asta.

Pana la urma o viata sanatoasa si in forma maxima nu inseamna sa ai patratele si un bodyfat sub 10% pentru ca asta implica sacrifcii si multa munca, iar daca nu o faci la nivel de performanta, nu cred ca merita toate astea pentru ca te abtii de la multe momente frumoase ale vietii.

De unde stii tu, ce vrei ?

E foarte simplu si ai nevoie de doar 30 de minute, alaturi de tine si gandurile tale. Scrie pe o lista cum ai vrea sa ajungi fizic, proiecteaza imaginea in minte si vezi ce sentiment te incearca. Apoi gandeste-te pentru cine vrei sa fi asa ? Daca vrei sa ai un abdomen sculptat doar pentru cei din jurul tau, ce se intampla oare cand parerile acestora nu vor mai conta pentru tine ?

Ajungi sa realizezi ca tot efortul asta a fost in zadar, esti dezamagit si abia atunci iti dai seama ca singurul lucru care conteaza acum, esti tu, si cum te simti tu bine in corpul tau.

 “All you need is love. But a little chocolate now and then doesn’t hurt.”

Viata e prea scurta sa alergam dupa dorintele altora, crezand ca sunt ale noastre. Viata inseamna fericire si zambet, multumire si satisfactie, cauta in jurul tau doar lucrurile care te fac fericit si ai sa vezi ca atragi oameni fericiti, cauta doar ce cred altii ca ar trebuii si ai sa vezi ca traiesti intr-o lume plina de nemultumire.

Viata inseamna alegere, inseamna sa alegi, alege!

PS Cand te duci data viitoare la sala, nu lasa antrenorul sa-ti spuna ce vrei, arata-i tu ce crezi ca te face fericit si ala sa fie targetul vostru.

Bafta si spor sa ai!

HARDER . BETTER . STRONGER . FASTER

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *