4 MOTIVE PENTRU CARE SPORTUL TE FACE MAI FERICIT

Stim cu toti, ca efortul fizic ne face mai fericiti. Ne pastreaza greutatea in limitele normale, ne face mai puternici, mai agili si in mod sigur, ne face sa fim mai tineri fizic dar si psihic. Dar cred totusi ca cel mai important este faptul ca ne face mai fericiti, da chiar fericiti.

Sentimentul ala de multumire cu tine insusi cand sportul devine parte din rutina ta, nu e o coincidenta si chiar te ajuta sa elimini stresul si problemele vietii cotidiene.

Iti prezint mai jos cele 4 motive de fericire :

    1.  Prin sport organismul elibereaza substanta fericirii.

Dopamina, o substantă chimica care joaca un rol de fericire, este un neuro-transmitator în creier care este necesar pentru sentimentele placerii si fericirii.

Multe studii sugereaza ca pe masura ce imbatranim, ne pierdem mereu rezervele de dopamina si cel mai bun mod de a creste productia de dopamina a creierului este efortul fizic.

Asa ca fugi, ridica, sari, joaca-te si profita de viata cu zambetul pe buze!

    2.  Te face mai putin stresat.

Nu numai că veti rezolva problema stresului pe termen scurt, ajutandu-va sa transpirati grijile zilei dar exercitiile fizice regulate, va vor ajuta sa deveniti mai putin stresati pe termen lung si asta pentru ca, atunci când depuneti un efort fizic, de fapt, va supuneti organismul la o forma de stres prin cresterea ritmului cardiac și declansarea unei izbucniri de modificari hormonale. Cand va supuneti organismul unui stres fizic prin antrenament, corpul dumneavoastra se adapteaza si invata sa raspunde mai bine stresului mental.

Si mai putin stres inseamna o viata fericita si sanatoasa.

    3.  Te energizeaza.

Exista, fara indoiala, zile cand va simtiti prea obositi sa faceti exercitii, cand activitatea profesionala si efortul mental va taie elanul si ambitia de a face sport.

Dar, indiferent cat de epuizat sunteti dupa o zi lunga de lucru, strange-ti toata vointa, forta mentala si du-te la antrenament, efortul fizic te energizeaza iar starea ta de spirit de dupa antrenament emana fericire.

Si mai multă energie inseamna o mai mare fericire.

    4.  Iti mareste increderea.

Cand nu te simti bine cu corpul tau, iti pierzi increderea in abilitatile tale si de multe ori lipsa de incredere poate avea un efect nimicitor, in viata personala dar si cea profesionala.

In momentul cand efortul tau fizic se cuantifica viziual si devine o placere sa te privesti in oglinda, simti cu adevarat ca poti realiza orice, acel boost de incredere iti ofera capacitatea sa iei decizii mai bune, sa vezi partea optimista din orice situatie dar cel mai important este faptul ca increderea in tine te face invincibil.

 Iti imaginezi, cum ar arata o astfel de versiune a ta, in care cuvantul “nu pot” este inexistent ?

Cu drag iti prezint mai jos, membrii clubului nostru Hard Workers Club, pentru care sportul face parte din rutina, asa-i ca-s fericiti ?

Inscrie-te la o sedinta gratuita, e primul tau pas spre o viata mai fericita.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *